Direksiyon Kutusu Tamiri Ne Kadar Tutar?

Konya direksiyon tamiri

Direksiyon Kutusu Tamiri Ne Kadar Tutar?

direksiyon fiyatları

Direksiyon kutusu tamiri yenisinin fiyatlarıyla kıyaslandığında baya cazip fiyatlara yapılıyor. Ortalama 1.000 tl –3,500 tl arasında fiyatlara direksiyon kutusu revizyonu yaptırabilirsiniz. Bu fiyat aralığı sadece direksiyon kutusu tamiratı için geçerli olup direksiyon kutusunu aracınız üzerinden sökme takma işçilik ücreti dahil edilmemiştir.

konya-direksiyon-tamiri

Direksiyon kutusu değişimi nasıl yapılır?

Direksiyon kutusu değişimi orta zorlukta bir işçilik gerektirir. Hazırsanız değiştirme işlemine başlayalım

 Aracı kaldırmadan yerdeyken sağ ve sol tekerleklerin bijon somunlarını gevşetin. Daha sonra aracı kriko yardımı ile tek taraftan kaldırın ve kaldırdığınız tarafa  uygun bir şasi bağlantısına kriko sehpasını yerleştirin. Sonra diğer taraftan kriko ile kaldırıp yine aynı işlemi yaparak diğer kriko sehpasını uygun şasi bağlantısına koyarak aracı askıya alın.

 Her iki ön tekerleğin gevşettiğiniz bijon somunlarını yerinden çıkararak tekerlekleri yerinden sökün.

 Direksiyon milinin bağlantı somununu sökün ve direksiyon mili dış bağlantı grup cıvatasını yerinden sökerek çıkarın

 Rot kolu bağlantısını yerinden çıkarın. Bu işlemi yapmak için rot kolunun ucundaki mafsallı sağlamanın ucundaki somunu gevşetmek ve plastik çekiç ile vurarak bulunduğu yuvadan çıkarmak yeterli olacaktır.

 Direksiyon kutusu montaj cıvatalarına, bağlantı hatlarına ve direksiyon bağlantısına erişmek için gerekli parçaları sökün.

Erişilebilirliğe bağlı olarak, bu noktada servo direksiyon kutusu montaj cıvatalarını çıkarabilir veya servo direksiyon yüksek basıncını ve dönüş hatlarını da yerinden çıkarabilirsiniz. 

 Aracın altına bir yağ kabı yerleştirin ve hidrolik servo direksiyon basınç hortumunu ve servo direksiyon dönüş hortumunu servo bağlantısının olduğu taraftan sökün. Direksiyon kutusunu yerinden çıkardığınızda bir miktar yağ akacaktır.

 yeni direksiyon kutusunun toplam uzunluğu ile ski kutunun uzunluğunu ölçün ikisinin de aynı olması gereklidir. Bunun dışında direksiyon kutusunun bağlantı deliklerinin aynı yönde olduğuna dikkat edin. Yeni montajı yapılacak direksiyon kutusunun toplam uzunluğunu eskisi ile aynı değilse, bağlantı çubuk uçlarını dişlerine bükerek aynı boyuta ayarlama yapabilirsiniz. Direksiyon kutusunu ortada tutun ve bunu yaparken sağ ve sol çubuk uçları arasındaki üst üste binmesini engelleyin, yoksa işiniz bittiğinde direksiyon ortada kalacak bel verecektir.

 Eski rot kollarını tekrar kullanıyorsanız, somunları gevşetin. Rot kollarını çıkarmak için kaç tam tur gerektiğini sayın. Yeni direksiyon kutusunu ortalayın ve rot kolunu yeni direksiyon kutusunua aynı sayıda dönüşü yaparak takın. Yine, toplam uzunluğu kontrol edin, fark varsa döndürek tamamlayın ya da kısaltın.

 Servo direksiyon hatlarını gerekirse yeni sızdırmazlık halkaları kullanarak yeniden bağlayın. Genellikle, yüksek basınç hattı biraz daha büyük bir sızdırmazlık keçesi kullanır, bu nedenle bunları karıştırmamaya dikkat edin.

10  Direksiyon mili bağlantı parçasının komplesini tekrar bağlayın ve direksiyon kutusunu tekrar yerine cıvatalayın.

11  Rot kollarının ucundaki mafsallı saplamalarını direksiyon mafsallarına geri takın. Kale somunlar için yeni kamalı pimler kullanın. Üzerinden çıkan eski kamalı pimleri ya da kopilyaları kesinlikle kullanmayın. Yeni gibi olsa bile ufak bir parça için risk almaya değmez.

12  Tekerlekleri tekrar takın ve bijon somunlarını belirtilmiş tork değerlerine uygun şekilde sıkın.

13  Dönüş hattının borusunu servo direksiyon pompasından çıkarın ve bir kovaya yerleştirin.

14  Servo direksiyon pompasını direksiyon hidroliği ile doldurun ve dönüş hortumundan temiz sıvı gelene kadar motoru çalıştırın.