Eps direksiyon tamiri

Eps direksiyon tamiri

Eps tanılama ve onarım

Eps direksiyon tamiri

2000 li yıllar yeni bir milenyumun yanı sıra araba direksiyonunun geliştirilmesinde yeni bir çağın başlangıcıydı. Bu dönem, hidrolik direksiyondan (HPS) elektro mekanik direksiyona (EPS) teknolojik atılımla dikkat çekmiştir. Şu anda üretilen hafif motorlu araçların %98’i EPS ile donatılmıştır. 

Eps direksiyon tamiri

EPS’nin geleneksel HPS’ye kıyasla avantajları çoktur. İşte en dikkate değerlerinden bazıları : yakıt tüketiminde azalma : 100 km’de 0,5 l; – düzenli bakım gerekli değildir, – EPS birçok özelliğin çalışmasını sağlar : trafik şeridinin korunmasında yardımcıdır, otomatik park etme, şerit değiştirme. EPS, kendi kendine giden arabanın geliştirilmesini de sağladı. Elektrikli direksiyon gücü, modern araba yapımının temel parçası haline geldi. Yakın gelecekte EPS, yalnızca hız değişikliklerine tepki verecek şekilde değil, aynı zamanda bir navigasyon sisteminden, diğer arabalardan veya bulut sunucularından bilgi alacak şekilde uyarlanacaktır.

 

EPS : zayıf noktaları

 EPS ne kadar mükemmel ve güvenilir olursa olsun, herhangi bir araç sahibi er ya da geç arızasıyla karşılaşabilir. Deneyim ve istatistikler, EPS arızalarının yanı sıra diğer direksiyon kremayerlerinin arızalarının aslan payının, ölümcül korozyona ve aşırı aşınmaya neden olan su ve kirin müteakip nüfuzuyla birlikte toz körüğünün yırtılmasından kaynaklandığını göstermektedir. Başarısızlıkların ikinci nedeni, belirli bir direksiyon rafinin yapısal özellikleridir. Örneğin, Mazda direksiyon kremayeri arızasının ortak nedeni – arızalanan tork sensörü. Bazı direksiyon raflarının altında elektronik kontrol ünitesi bulunur ve genellikle korunmaz. Bu nedenle, kontrol ünitesine giren herhangi bir küçük taş, kapağını kırabilir. Su geçmeye başlar ve elektronik kontrol ünitesi arızalanır. 

EPS : zayıf noktaları

EPS arızalarının teşhisi EPS ünitesinin sökülmesi genellikle arıza tespitinde yardımcı olmaz. EPS, tanılama için uygun aracı gerektiren yüksek teknoloji ürünü bir birimdir. MSG Ekipman kontrolörü MS561, bir arabadan sökülmüş birimleri test eder : direksiyon rafları, EPS kolonları, EHPS pompaları. Teşhis tarayıcı, kontrol ünitesinden gelen hataları okumak için kontrolör konnektörü OBD Il’ye bağlanabilir. Ayrıca, yazılımları kodlamak veya güncellemek için hataları silmek mümkündür. 
kontrolör EPS ünitesine özel kablolarla bağlanmıştır. Şu anda, aşağıdaki kablolar mevcuttur : Sütun teşhisi için 45 kablo; Direksiyon rafı teşhisi için 68 kablo; Pompa teşhisi için 27 kablo; MS550’li Japon araçlarının direksiyon kremayerlerinin teşhisi için 11 kablo Dijital tork sensörlerinin teşhisi için 7 kablo; FlexRay protokolü tarafından kontrol edilen direksiyon raflarının teşhisi için 8 kablo. Bu kablo seti, 4000’den fazla araba modeli biriminin teşhisini sağlar. MS561 kontrol cihazının en önemli avantajı, FlesRay protokolü tarafından kontrol edilen EPS birimlerini test etme yeteneğidir. Bu EPS birim tipleri, Alman otomobil markalarına kurulur : BMW, AUDI, MERCEDES-BENZ. Bu raf tiplerini teşhis etmek için, rafin araç kontrol ünitesine bağlantısını simüle etmek ve belirli bir zamanda özel kodları direksiyon kremayerine aktarmak gerekir. Bu özelliği etkinleştirmek için, direksiyon kremayerinin araca bağlantısını simüle eden kontrol ünitesi ile donatılmış özel FlexRay kablolarını geliştirdik. Bir FlexRay direksiyon rafinin kapsamlı bir şekilde teşhis edilmesini ve onarılmasını mümkün kılar.
 
 
 

EPS direksiyon tamiri mantıklı mı?

 EPS ünitelerinin teşhisi ve onarımı için gerekli tüm ekipmanlara sahibiz, sadece arıza nedenini ortaya çıkarmaya değil, aynı zamanda düzgün çalışan bir ünitenin bir arabaya kurulumunu garanti eden tüm işleri yerine getirmeye de yardımcı oluruz. Konya Direksiyon servisindeki uzman ekibimiz eps direksiyon tamiri konusunda hem arıza tespit cihazları hemde bilgi ve deneyim olarak işinde uzmandır size her konuda yardımcı olacaklardır. bizimle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.

Ford, Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, DS Automobiles, Fiat, Honda, Hyundai, Iveco, Jeep, KIA, Land Rover, Mazda, Mercedes, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Ssangyong, Toyota, Volkswagen, Volvo

Table of Contents